Què és ser Vegà?

Veganism is the future! O com a mínim ja és una filosofia de vida prou coneguda arreu. Per si encara teniu dubtes, els vegans no consumeixen -ni mengen ni utilitzen- cap producte d’origen animal o que comporti l’explotació dels animals. Si, això inclou la mel, el cuir, la llana, els zoològics o les llaminadures fabricades amb gelatina.

Com poden viure, llavors? Què mengen? Doncs verdures, hortalisses, bolets, fruites, algues, llegums, cereals i derivats com l’agave, el tofu, el seitan, les patates fregides i el tempeh. ¿Com es pot identificar un vegà que no porta una samarreta amb un estampat animalista? Molt fàcil, pels entrepans que es porta a la feina o a les excursions, que acostumen a incloure molts ingredients, a ser molt vistosos i més atractius que els de la gent que té al voltant.

Al Bàltic som vegan friendly, que per a nosaltres vol dir oferir plats sense ingredients d’origen animal per als vegans, vegetarians, per als qui volen reduir el seu consum d’aquests ingredients o per als curiosos. Idees com menjar més sa, l’interès per la sostenibilitat o la preocupació pels drets dels animals estan fent que el número de persones veganes o vegetarianes creixi dia a dia.  I la nostra intenció és formar part d’aquest canvi.